Close

Ce fac daca am primit o solicitare de a trimite bunul in afara tarii?

Daca esti contactat de un utilizator care iti solicita trimiterea bunurilor in afara tarii, iti recomandam sa te asiguri ca nu este un escroc.

In general, escrocii incearca sa fraudeze persoane din alte tari si de cele mai multe ori incep discutia printr-un e-mail interesant si tentant, dandu-se drept cumparatori interesati de produsul comercializat. De cele mai multe ori, escrocii se dau drept cumparatori care locuiesc in alta tara si care vor sa plateasca prin intermediul Western Union sau MoneyGram. In unele cazuri, un escroc iti va oferi de doua sau trei ori valoarea produsului pe care il vinzi, ca si garantie, urmand ca tu sa ii inapoiezi diferenta in momentul in care produsul ajunge la el.

Escrocii incearca sa te convinga sa trimiti bani sau bunuri in afara tarii. Tranzactiile efectuate in alte tari sunt verificate extrem de greu si sunt foarte greu de anulat. Drept urmare, iti recomandam sa ai maxima atentie atunci cand trimiti bani sau bunuri catre alte tari. Asigura-te ca tu esti cel care stabileste modalitatea de plata, utilizand serviciul pe care vrei sa il folosesti si despre care stii ca iti ofera siguranta.