Inchide
Scris de: News Iasi on august 8, 2018

Familiile care inca mai locuiesc in blocul M2 din bulevardul Nicoale Iorga, nr.7A, se afla intr-un pericol iminent. Cunoscut ca blocul fantoma, cladirea a fost incadrata in clasa I de risc seismic.

Cei care au intocmit raportul de expertiza tehnica au aratat ca blocul ar trebui demolat imediat deoarece risca sa se prabuseasca in orice clipa. In cladire inca isi mai duc traiul cateva persoane care detin acte de proprietate si care refuza sa locuiasca in spatiile oferite de municipalitate.

Primaria a evacuat recent mai multe familii care locuiau in cladire in mod ilegal, insa pentru alte sase familii nu a facut nimic, deoarece acestea au prezentat documente in baza carora pot continua sa locuiasca in cladire.

“Astazi (ieri – n.r.), 7 august, pentru a asigura opozabilitatea fata de toti proprietarii imobilelor din cadrul condominiului si fata de orice persoana interesata, la intrarea in bloc a fost montat un avizier unde a fost afisat anuntul cuprinzand concluziile raportului de expertiza tehnica, recomandarea de demolare a imobilului, un apel pentru constientizarea persoanelor care inca locuiesc in imobil despre pericolul iminent la care se supun si disponibilitatea Primariei municipiului Iasi de a oferi alternative locative proprietarilor apartamentelor din acest bloc. In conditiile in care faptul de a locui in continuare in imobil expune cetatenii unui pericol iminent si tinand cont de faptul ca Primaria municipiului Iasi asigura alternative locative de necesitate proprietarilor care vor evacua imobilele detinute in blocul M2, municipiul Iasi isi declina intreaga raspundere in eventualitatea producerii unui incident care sa conduca la pierderi materiale ori de vieti omenesti”, au declarat oficiali din Primaria Iasi.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu