Inchide
Scris de: News Iasi on august 9, 2018

In ultima perioada, tot mai multe certificate de urbanism si autorizatii de construire au fost eliberate pentru zona din cartierul Alexandru cel Bun. Zona este una cu potential, asa ca investitorii incearca diverse formule de succes.

Alimentatia publica este o nisa care, in prezent, aduce profituri substantiale.

Terasa Rita a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 1 milion de euro. In apropierea restaurantului, un investitor are in proiect ridicarea unei cladiri cu regim de inaltime S+P+2, care va include birouri si un restaurant.

In luna iulie, Primaria Iasi a emis certificatul de urbanism, urmand ca proiectul sa treaca si de Comisia de Urbanism dupa finalizarea documentatiei. Certificatul emis este pe numele societatilor Romandrada SRL si Ex Oriente Lux SRL pentru o suprafata de 1.500 mp, aflata de str. Arges.

Reprezentantii societatii Romandrada sustin ca proiectul ar trebui finalizat in trei ani daca se respecta tot pasii. Acestia au mai mentionat si faptul ca spatiile oferite spre inchiriere se vor axa pe comercializarea produselor de tip fast-food.

“Cladirea va avea functiuni multiple: birouri, spatii comerciale. Locurile de parcare vor fi construite in subsol. Nu putem sti acum care este valoarea investitiei. Vom inchiria in functie de ce clienti gasim. Nu putem sti o suma acum, pentru ca nu stim ce se va intampla peste trei, cinci ani. In acest moment, chiria pe metru patrat variaza intre 25 si 35 de euro” a mentionat Andrei Roman, reprezentantul societatii.

In cartierul Alexandru cel Bun, pe strada Basarabi nr.60, este in demarare deja, construirea unui bloc cu regim de inaltime de P+2E. Investitorii desfasoara acest proiect prin intermediul societatii Ediol Construct SRL. Imobilul are ca termen de finalizare anul 2021.

Tot in cursul lunii trecute, Primaria Iasi a emis un certificat de urbanism si pentru ridicarea a 8 blocuri cu regim de inaltime S+D+P+12E, amplasate pe strada Aurel Vlaicu, nr. 83, pe o suprafata de 1,4 ha. Conform PUZ, se vor amenaja 504 locuri de parcare, din care 331 in subteran. Beneficiarul acestei investitii este societatea CCI Construct Company SRL, patronata de asociatii Ciprian Petrica Ciubotariu si Eliza Ciubotariu.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu