Inchide
Scris de: News Iasi on iunie 13, 2018

Lucrari de arta apartinand pictorilor Grigorescu, Tonitza sau Luchian sunt expuse pentru publicul admirator astazi la Palat. O parte din ele va ajunge la Bucuresti pentru licitatie.

Tablourile in valoare de aproape un milion de euro urmeaza sa fie licitate saptamana urmatoare, in acelasi timp, la Iasi si la Bucuresti.
Pentru orasul nostru aceasta licitatie este o premiera, iar iesenii consumatori de arta pot admira astazi, pana la ora 19, o parte din cele 238 de tablouri care vor fi licitate pe 19 iunie.

Printre tablourile celebre ce urmeaza a fi scoase la vanzare se regasesc :
“Odaia prizonierilor” de Nicolae Tonitza, lucrare estimata la o suma cuprinsa intre 60.000 si 100.000 de euro, “Cantecul ciobanasului” de Nicolae Grigorescu, estimat la o suma intre 60.000 si 90.000 de euro, “Curte la Mangalia” de Nicolae Tonitza, estimat la o suma intre 40.000 si 60.000 de euro, “Ciobanas pe islaz” de Stefan Luchian, intre 20.000 si 30.000 de euro.
Cea mai scumpa lucrare din acesta colectie apartine lui Stefan Luchian, “Galbenele si ulcior”, tablou estimat la o suma intre 100.000 si 180.000 de euro.

O jumatate din tablourile care urmeaza sa fie licitate pe 19 iunie sunt expuze astazi la Palatul Culturii.
Vernisajul s-a desfasurat ieri, iar cel care a vorbit despre importanta acestor licitatii pentru a valorifica artistii contemporani a fost presedintele Artmark, Horia-Roman Patapievici.
La vernisaj a mai participat si Mihai Chirica, primarul Iasului, Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, iar moderator a fost Felix Aftene, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi.

Licitatia pentru aceste lucrari de arta se va desfasura pe 19 iunie, incepand cu ora 19, in cadrul unui duplex organizat simultan la Palatul Culturii, in Sala Voievozilor, si la Athenee Palace Hilton, Bucuresti.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu