Inchide
Scris de: News Iasi on august 9, 2018

O serie de lucrari de modernizare a strazilor din Iasi vor demara in perioada ce urmeaza.

Reprezentanti din cadrul Primariei Iasi au aratat ca in ce priveste infrastrctura rutiera s-au eliberat certificate de urbanism cu privire la lucrari de modernizare a strazilor Olteniei si Transilvaniei. Aceste doua artere de circulatie, alaturi de strada Semanatorului, constituie obiectul unei lucrari de 3,1 milioane lei.

La licitatia privind acest proiect s-au inscris trei firme si asocieri: SC Geiger Transilvania SRL, asocierea SC Mecon Iasi SRL- SC Conest SA si asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Constructii Gabap SRL- SC Test Prima SRL Suceava.

“In perspectiva accesarii de fonduri disponibile in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 4 Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile pentru achizitia de autobuze electrice, municipalitatea ieseana a initiat demersuri pentru amplasarea unor statii de incarcare pe platforme deja existente in diferite locuri. Este vorba despre incinta Garajului Companiei de Transport Public Iasi din zona Tudor Vladimirescu, Rond CUG I, Rond Tehnopolis / CUG II, Rond Copou si Rond Dacia”, au specificat reprezentantii din cadrul Primariei Iasi.

Pe langa acestea, reprezentantii au mai aratat si ca pentru intampinarea calatorilor, Primaria intentioneaza sa amenajeze un peron de tramvai in statia de la Sala Polivalenta de pe strada Palat.

“In alta ordine de idei, certificate de urbanism au fost eliberate si pentru mai multe unitati de invatamant. Este vorba despre construirea unei gradinite in zona Dacia, in perspectiva accesarii de fonduri europene disponibile pe Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.4. Investitii in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii, prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare. Alte certificate de urbanism au fost eliberate pentru servicii de proiectare tehnica, pentru lucrari de reabilitare termica la Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii, la Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 si pentru Liceul Teoretic Waldorf”, au mai adaugat reprezentantii municipalitatii.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu