Inchide
Scris de: News Iasi on iulie 12, 2018

Constantin Victor Dragomir si Tatiana Postolache sunt judecati pentru ucidere din culpa, dupa ce Mihaita Dragomir, fiul acestora de 9 ani, a murit din cauza placerii de a asculta manele a parintilor.

Copilul a murit in urma cu un an, dupa ce s-a electrocutat la un aparat de radio modificat de tatal lui in asa fel incat sa poata auzi manelele pana in curte. Procurorii de pe langa Judecatoria Iasi au analizat acest caz si au concluzionat ca cei doi concubini ar fi putut evita aceasta tregedie, motiv pentru care i-au trimis in judecata.

Victor Dragomir si Tatiana Postolache, la momentul producerii tragediei, locuia intr-o casa modesta impreuna cu cei cinci copii. Dragomir a cumparat un aparat de radio de la un magazin din sat insa, nemultumit de puterea sunetului, a facut o improvizatie prin care a conectat o boxa audio la aparatul de radio, pe cel din urma conectandu-l la curent, desi alimentarea standard era cu baterii. La cateva zile dupa improvizatia facuta, barbatul a scos boxa afara pe prispa casei si, impreuna cu Mihaita, a inceput sa lucreze la zidirea unui cuptor.

Tatiana Postolache l-ar fi avertizat pe Dragomir ca s-a curentat in momentul in care a vrut sa schimbe setarile aparatului insa, acesta, din pacate, nu i-a dat crezare, afirmand ca nu exista nicio legatura intre firele de curent si cele care asigurau conexiunea intre boxa si aparat.
Mai tarziu in acea zi, cei doi concubini au plecat de acasa, lasandu-i nesupravegheati pe cei cinci minori si cu aparatul in functiune. La scurt timp, au fost sunati de o vecina, care le-a spus ca Mihaita nu se simte bine.
Copilul se electrocutase dupa ce a atins partile neizolate ale cablului care lega aparatul de radio de boxa. Medicii au incercat sa-l resusciteze timp de o ora, insa nu au reusit sa ii salveze viata.

Victor Dragomir si Tatiana Postolache si-au recunoscut faptele in fata procurorilor, ei urmand sa fie judecati de Judecatoria Iasi. Acestia risca pana la cinci ani de inchisoare.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu