Inchide
Scris de: News Iasi on iunie 14, 2018

Un copil din Botosani, in varsta de 11 ani, a ajuns in stare grava la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iasi, dupa ce a cazut de pe bicicleta.

In urma cazaturii, copilul a ajuns initial la Spitalul din Botosani doar cu o zgarietura minora la prima vedere la cotul stang.Cadrele medicale l-au ingrijit corespunzator si l-au trimis acasa, insa starea copilului s-a agravat, acesta ajungand din nou pe mana medicilor care au decis transferul la Spitalul de Copii din Iasi.

 

Medicii de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iasi l-au internat si l-au diagnosticat cu sindromul de compartiment, care inseamna compresia nervilor, vaselor de sange si a musculaturii in interiorul unui spatiu inchis din corp. Fenomenul este unul periculos care conduce la moartea celulara din cauza lipsei de oxigen.

Doctorii au depus eforturi mari pentru a-i salva viata pustiului si au apelat la o metoda noua pentru Spitalul de Copii, pentru ca pacientul prezenta o infectie bacteriana rara, fasceita necrozanta sau bacteria mancatoare de carne, care distruge pielea si tesutul moale de sub ea.

“La o saptamana de la accident, medicul anestezist impreuna cu medicii nefrologi decid efectuarea hemofiltrarii la pacient, acesta fiind tratamentul prin care sangele este trecut printr-un aparat special, similar cu aparatul de dializa, care curata organismul de substante inflamatorii, toxice, produse de catre bacterii, dar si de catre organism. Este pentru prima data cand se realizeaza hemofiltrarea in Spitalul de Copii ‘Sf. Maria’ din Iasi cu succes. 24 de ore, medicul anestezist a stat si a supravegheat procesul de hemofiltrare, iar in urma tratamentului de curatare a sangelui de substante toxice, evolutia pacientului a fost lent favorabila. Dupa, evolutia a fost buna, cu normalizarea parametrilor biologici si a semnelor clinice. Astfel, s-a facut interventie chirurgicala de constructie, de acoperire a defectelor cutanate pe tot membrul superior stang si la cinci zile de la acoperire, copilul a fost externat”, au declarat medicii.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu