Inchide
Scris de: News Iasi on iulie 12, 2018

Parlamentarii au adoptat noi modificari in regulamentul rutier. Masinile radar trebuie sa fie inscriptionate obligatoriu si anuntate prin panouri cu 500 si 2.000 metri inainte.

Politistii ieseni nu privesc cu ochi buni scoterea in afara legii a folosirii radarelor ascunse si a masinilor neinscriptionate de catre Politia Rutiera. In cursul anului trecut, in judetul Iasi, 66 de oameni si-au pierdut viata in accidentele rutiere, iar anul acesta, pana in prezent s-au inregistrat 25 de decese pe sosele. Marti, in doar o singura zi, 4 oameni si-au pierdut viata in doua accidente ingrozitoare, la Letcani si Sarca, ambele din cauza patrunderii unor masini pe contrasens.

Comisiile reunite ale Parlamentului au acordat aviz pentru modificarea art. 109 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2000 in ce priveste circulatia pe drumurile publice. Proiectul prevede ca dispozitivele de masurare a vitezei sa fie instalate doar pe autovehicule care prezinta inscrisuri si semne distinctive ale politiei rutiere si pozitionate la vedere.

Totodata, radarele vor trebuie presemnalizate, iar dispozitivele radar vor trebui sa fie semnalizate prin panouri de atentionare montate de administratorul de drum cu o distanta de minimum 500 de metri in localitate si 2.000 de metri in afara localitatii.

Politistii de la Rutiera sunt ingrijorati de luarea acestor masuri, radarele neinscriptionate constituind singura masura care ii mai oprea pe soferii teribilisti sa calce mai tare pedala de acceleratie.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu