Inchide
Scris de: News Iasi on iulie 11, 2018

Municipalitatea ieseana urmeaza sa preia in proprietate pasarela ce face legatura intre drumul european si complexul Carrefour ERA.

Lucrari de reabilitare a podului au inceput recent si, potrivit promisiunilor primarului Mihai Chirica, acestea se vor termina pana la sfarsitul acestui an. Lucrarile de consolidare sunt efectuate din banii noului proprietar Carrefour SA, Prime Kapital si MAS Rei, care intentioneaza sa faca o investitie majora in zona. Proprietarii vor extinde actualul mall si vor construi cladiri noi langa magazinul Praktiker.

 

 

Proiectul este estimat la o suma de peste 125 milioane de euro. Podul si strada catre complex vor fi donate, in ideea unei extinderi a arterei de circulatie catre Miroslava.

„Lucrarile (la pod – n.r.) vor dura aproximativ 6 luni, dupa care, intentia noastra este de a receptiona si prelua in proprietate publica podul, inclusiv tot drumul de acces pe toata lungimea complexului pana ce ajunge in zona Aparatorii Patriei. Drumul va deveni public, pe care sa-l putem gestiona fara niciun fel de restrictie si care sa permita dezvoltarea ulterioara a zonei din spatele complexului“, a declarat primarul Mihai Chirica.
Declaratiile acestuia au fost facute ieri, in plenul Consiliului Local, sedinta in cadrul careia s-a aprobat acordul de colaborare dintre Primaria Iasi si Administratia Bazinala de Apa Prut. Colaborarea s-a semnat in contextul in care Primaria intentioneaza sa amenajeze un nou pod carosabil peste Bahlui, acesta urmand sa lege strada Sarmisegetusa de stradela Sofia Nadejde, in zona Strandului Municipal.
Podul, prevazut cu patru benzi de circulatie, va avea o lungime de 61 m si o latime de 19,4 m.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu