Inchide
Scris de: News Iasi on august 9, 2018

Fondurile folosite vor fi, in mare parte, nerambursabile. Se vor reabilita cladiri istorice si se vor cumpara 12 tramvaie noi.

Muzeul de Istorie Naturala urmeaza sa fie reabilitat din fonduri europene. Valoarea investitiei ajunge la 13,3 milioane de lei, din care municipalitatea va suporta doar 2%.

Un alt proiect vizeaza reabilitarea Casei Berthelot. Aici, valoarea investitiei este de 5,2 milioane de lei, din care 2 milioane de lei vor fi asigurati de Ministerul Culturii prin intermediul unui program national dedicat Centenarului Marii Uniri.

Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial va fi si el reabilitat, investitia ajungand la suma de 2,1 milioane de lei, din care 2 milioane de lei vor fi bani guvernamentali.

Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public urmeaza sa fie depus pentru finantare europeana, sansele de accesare a fondurilor fiind destul de mari. Investitia ajunge la suma de 22,4 milioane de lei, cofinantarea municipalitatii ajungand la 2% din valoare.

Alte doua proiecte de investitii ce sunt asigurate prin intermediul unei linii de finantare se refera la reabilitarea infrastructurii de tramvai si achizitionarea a 12 tramvaie noi. Valoarea proiectelor se ridica la aproximativ 230 milioane lei, fiind cea mai mare investitie a municipalitatii privind mobilitatea urbana.

Se vor reabilita tronsoanele Bucsinescu- T. Vladimirescu- Calea Chisinaului, Cinci Drumuri- str. Padurii- str. Nicorita, Piata Podu Ros- intersectia cu bd. Primaverii si bd. Virgil Sahleanu- intersectie cu bd. Metalurgiei- Rond Tutora.

De asemenea, se va aproba si proiectul ce are finantare asigurata si care se refera la sistemul alternativ de mobilitate urbana utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor. Investitia se ridica la suma de 22,2 milioane de lei.

Consilierii vor decide aceste investitii de aproape 300 milioane de lei, cea mai mare parte din bani provenind din surse externe bugetului local. Acestei sume i se vor adauga si bani decontati din fonduri europene.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu