Inchide
Scris de: News Iasi on iulie 12, 2018

Mai multe paciente internate la Maternitatea “Cuza Voda” din Iasi au facut plangeri impotriva unei asistente medicale, a carui comportament a lasat de dorit.

Asistenta medicala a ajuns in fata comisiei de disciplina, dupa ce a fost reclamata de mai multe paciente. Directorul medical a precizat ca asistenta medicala de la Sectia Neonatologie I, a fost suspendata pana ce ancheta va fi incheiata.

Pe cealalta parte, angajata maternitatii isi sustine nevinovatia si spune ca dr. Bogdan Doroftei, directorul institutiei, ar fi jignit-o si ca i-ar fi cerut sa-i faca o sectie de tigani.

Intamplarea s-a petrecut in timpul turei de noapte, cand una dintre paciente i-a cerut asistentei medicale sa se deplaseze la patul ei. Asistena a povestit ca nu a mers imediat la patul pacientei, deoarece se ocupa de un nou-nascut si ca a trecut ceva timp pana sa ajunga la pacienta respectiva.

Pacienta care a solicitat ajutor, in urma unor eforturi a reusit sa nasca un copil prin tratament de fertilizare in vitro si isi dorea ca bebelusul sa beneficieze de toata atentia cuvenita. Proaspata mamica a considerat ca asistenta mentionata nu a tratat-o in mod corespunzator si i-a facut reclamatie.
Asistenta medicala a precizat ca in urma sesizarii pacientei, directorul a decis ca ea sa nu mai faca ture si sa nu mai lucreze in zilele de sambata si duminica.

Directorul medical al Maternitatii “Cuza Voda” a precizat ca aceasta nu este singura plangere facuta la adresa asistentei medicale: “Asistenta medicala Maria Palote are 5 plangeri inregistrate din partea unor paciente pentru comportament inadecvat. Nu am nimic cu aceasta asistenta medicala si nu este adevarat ca i-am spus sa mearga sa lucreze intr-o sectie de tigani. Pacientele au mentionat numele asistentei medicale in chestionarul de satisfactie pe care il completeaza la externare, o nominalizeaza pe ea. Toate pacientele au spus ca asistenta a avut un comportament inadecvat numai pe tura de noapte. Vom face o ancheta interna si asistenta medicala va fi chemata in comisia de disciplina. Membrii comisiei nu s-au intrunit, pentru ca asistenta medicala si-a luat concediu si nu s-a intors. Vreau sa ma lamuresc si eu ce s-a intamplat si daca a avut un comportament neadecvat fata de paciente. Membrii comisiei de disciplina vor decide daca asistenta medicala va fi sanctionata”.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu