Inchide
Scris de: News Iasi on august 8, 2018

Sarbatoarea de luni, 6 august, a umplut Unitatea de Primire Urgente din Iasi cu victime ale consumului excesiv de alcool si ale violentelor produse de pe urma acestuia.

In timpul noptii de luni spre marti, la UPU au ajuns noua persoane aflate intr-o stare avansata de ebrietate, patru persoane in sevraj din cauza alcoolului si cinci persoane cu ciroza hepatica toxica, boala a ficatului declansata in urma consumului excesiv de substante toxice, ca bautura.

Cinci persoane au necesitat ingrijiri medicale pentru ca prezentau multiple traumatisme in urma unor agresiuni.

„«Schimbarea la fata» a adus la spital mai multi pacienti care au fost victime ale consumului de alcool si cinci care prezentau contuzii multiple prin agresiune. Pe parcursul unei zile au fost adusi sau s-au prezentat in UPU aproximativ noua persoane cu etilism acut, patru care se aflau in sevraj si cinci cu ciroze hepatice toxice“, a declarat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

In aceeasi zi s-a inregistrat si decesul unui barbat in varsta de 44 de ani, diagnosticat cu ciroza hepatica toxica care avea varicele esofagiene rupte. Acesta a intrat in soc hemoragic si nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Reprezentantii UPU au mentionat ca prezenta la urgente atat de mare se intampla rar si daca in fiecare noapte au in medie 75 de pacienti, in noaptea de luni spre marti numarul pacientilor a crescut semnificativ, in sala de asteptare fiind aproape 100 de oameni care necesitau ingrijiri.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu