Inchide
Scris de: News Iasi on iulie 13, 2018

Firma Salubris SA care se ocupa de curatenia orasului anunta noi tarife majorate populatiei, dar si agentilor economici.

Municipalitatea ieseana a intocmit un Poiect de Hotarare de Consiliu Local privind ajustarea tarifelor pentru colectarea, transportul si depozitarea deseurilor municipale, exceptie facand cele cu regim special. Pe langa acestea, se vor ajusta si tarifele utilajelor care sunt folosite in activitati de colectare, salubrizare si deszapezire folosite de SC Salubris SA Iasi.

Noile tarife majorate urmeaza sa intre in vigoare de la data de 1 septembrie, atunci cand fiecare iesean va scoate din portofel cu 1,5- 2,5 lei in plus pentru deseurile menajere.
Tariful de “Colectare, transport si depozitare deseuri menajere si asimilabile- persoane asociate” va fi de 8,90 lei/persoana, majorat de 7,14 lei cat este in prezent.

In acelasi timp, noul tarif pentru “Colectare, transport si depozitare deseuri menajere si asimilabile- gospodarii individuale” va fi de 14,60 lei/ o persoana, 25 de lei pentru doua persoane, 34,40 pentru trei persoane, 41,70 pentru patru persoane, si cate 46,90 lei pentru gospodariile cu mai mult de patru persoane.

Tariful pentru “Colectare, transport si depozitare deseuri municipale, persoane fizice autorizate, cabinete avocatura, cabinete notariale, cabinete medicale, alte persoane fizice cu activitati independente asimilate agentilor economici” va fi de 89,70/mc.

Totodata, tariful pentru “Colectarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate din activitatea de constructii (inerte)” va fi majorat la 57,30 lei/mc.

Solicitarea majorarii tarifelor a fost inaintata de conducerea Salubris SA Iasi, iar conducerea societatii din subordinea Primariei Iasi a motivat schimbarile prin majorarea tuturor preturilor de la nivel national: “Parametrul de ajustare pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare este indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica. Conform INS, preturile de consum in luna mai 2018, comparativ cu luna mai 2017, au crescut cu 5,4 la suta. Avand in vedere cele aratate mai sus, solicitam ajustarea tarifelor privind activitatile de colectare, transport si depozitare a deseurilor municipale, cu exceptia celor cu regim special cu un indice mediu de 4,26 la suta”.

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu