Inchide
Scris de: Anuntul de Iasi on martie 26, 2016

Spatiile de Coworking au inceput sa fie tot mai numeroase in orasele mari din Romania.

Ce este un spatiu de coworking (Hub) ?

cowork-iasi

Un spatiu de coworking sau un Hub este un spatiu generos in care fiecare dintre noi ne putem inchiria un birou. Este de tip open space, astfel lucrezi alaturi de alti antreprenori sau freelanceri care lucreaza la diferite proiecte, majoritatea in mediul online.

Aici iti poti gasi parteneri pentru proiectul tau foarte usor, de la programatori pana la designeri ori marketeri . Un alt avantaj este pretul lunar de inchiriere, spatiile de coworking fiind mai ieftine  in comparatie cu inchirierea unui spatiu de birou traditional.

Un alt aspect important de mentionat sunt evenimentele sau workshop-urile care au loc in mod frecvent in acest tip de spatiu.

Cum funcționeaza?

Cercetezi oferta, decizi ce ti se potriveste (in functie de bugetul disponibil, facilitati si amplasare geografica) si iti “inchiriezi” propriul desk pe ce perioada vrei tu.

Exista altfel de spatii si in Iasi, si mi-as dori ca numarul lor sa creasca. In prezent poti inchiria un birou in urmatoarele spatii de coworking:

1. The Grape

Nu am apucat sa ajung la The Grape pana acum, insa cunosc multi antreprenori din Iasi care au inchiriat un birou acolo. Cofondatorii sunt un grup de prieteni care isi doresc sa dezvolte cat mai mult comunitatea antreprenoriala din Iasi.

The Grape are peste 200 de metri patrati unde isi desfasoara activitatea mai multe organizatii cat si freelanceri. The Grape se afla pe Str. Vasile Lupu, nr. 55, etaj 2.

Costul unui abonament lunar este de 400 de lei pe lună pentru o perioadă nelimitata. Exista si abonamente mai mici, pentru un numar limitat de zile in care poti folosi biroul.

Mai multe detalii gasesti pe thegrape.ro.

2. Ideo 

Ofera posibilitatea inchirierii unui birou individual, intr-un spatiu deschis cu o capacitate de 16 birouri, cu acces la salile de intalnire si celelalte facilitati pe care orice firma le are.

Costul unui abonament lunar este de 90 euro, fara TVA.

Mai multe detalii gasesti pe ideo.ro

Daca nu dispui de bugetul necesar pentru a inchiria un birou intr-un spatiu de coworking si lucrezi remote atunci poti lucra cateva ore pe zi din orice cafenea din oras, care iti asigura conditii optime de lucru.  Ca si recomandare ar fi Starbucks din cadrul complexului comercial Palas, care ofera un spatiu generos si un mediu placut de lucru. Daca treci pe acolo in miezul zilei ai sa observi multi tineri cu laptop-urile in fata care lucreaza cu spor si voie buna la proiectele lor.

O alta recomandare ar fi CTS Corner din Palas unde poti bea o cafea sau ceai si lucra linistit.

Tu unde obisnuiesti sa lucrezi? Ai incercat spatiile de coworking din Iasi?

Adauga un comentariu

Nume
Email
Comentariu